The Architect's Architect

mymodernmet:

Vietnam-based architectural firm a21studio created the Tent, an airy spa that sits above a hot spring and mineral resort near Nha Trang City. The structure partially encloses the hot spring at the top of a rock hill and allows guests a chance to relax in private while also keeping cool in the tropical climate.

(via luckyavalon)

ombuarchitecture:

Light Walls House

Located in Toyokawa city, the “Light Walls House” is a wooden house imagined by Japanese studio mA-style architects. White, minimalist and decorated with plants, this building has a structure which allows the light to reflect on the ground and on the walls in order to create patterns thanks to a trick of shadows and rays.

via Fubiz

(via luckyavalon)

escapekit:

The Swings

Canadian design collective Daily Tous Les Jours have designed a musical light swing installation, The swings are built with illuminated light panels at the bottom of the seat, and serves as an instrument that would produce different audible tones as people swing on them, creating a harmonic musical light show.

(Source: designtaxi.com, via luckyavalon)

cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via

Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.

The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

(via luckyavalon)

cabbagerose:

island residence, MA/peter rose + partners

via: leibal

(via luckyavalon)

architizer:

Your moment of zen, brought to you by Case Design Studio. Read more.

architizer:

Your moment of zen, brought to you by Case Design Studio. Read more.

(via luckyavalon)